Schär | glutenfree Products - Novo pakovanje Maestro asortimana

Novo pakovanje Maestro asortimana

Svet Proizvoda Vesti i činjenice

Velike promene u asortimanu Maestro će smanjiti našu potrošnju plastične ambalaže za neverovatnih 15% godišnje.

Nova ambalaža najomiljenijeg Schar hleba sada sadrži trećinu manje plastike

Izuzetno nam je zadovoljstvo da najavimo našu najnoviju inicijativu za smanjenje upotrebe plastične ambalaže u našem najprodavanijem asortimanu Maestro. Ova inicijativa će nam omogućiti da napravimo još jedan iskorak u našim naporima da povećamo održivost – onaj koji će sigurno imati VELIKI uticaj.

Nakon nebrojenih sati planiranja, istraživanja i traganja, naš posvećeni tim je uspeo da smanji količinu plastične ambalaže za više od trećine. Neverovatno smanjenje koje je omogućeno uklanjanjem plastične tacne. Ukupna veličina pakovanja, što rezultira neverovatnim smanjenjem plastike od 38%.

Asortiman Maestro je jedan od najprodavanijih proizvoda u okviru Schar portfelja, koji čini 16% ukupne prodaje. Kao rezultat toga, prilagođavanje ambalaže će imati značajan uticaj na naš uticaj na životnu sredinu, smanjujući našu ukupnu potrošnju plastike za neverovatnih 15% godišnje. Ne možemo biti ponosniji na ovaj ogroman iskorak u našoj misiji stvaranja bolje budućnosti za naše ljude, zajednice i planetu.

Naš posvećeni tim morao je da prevaziđe tehničke izazove, kako bi garantovao da će Maestro hleb koji poznajete i volite održati isti visok kvalitet. Prvo, tim je morao da pronađe pravog partnera za pakovanje, što se pokazalo kao velika prepreka s obzirom na Scharovu strogu Bezbednost i standarde kvaliteta. Za našeg saradnika je bilo ključno da proizvede foliju za pakovanje koja je 100% zatvorena, a da bude brza i efikasna tokom proizvodnje kako bi se obezbedila maksimalna svežina.

Pored toga, pošto Schar ne koristi alkohol ili konzervanse, osmišljavanje nove folije za pakovanje predstavljalo je složen izazov. Kada je tim razvio nove dimenzije, pakovanje je moralo da prođe duge staze i testove kako bi se osigurala ista bezbednost, kvalitet i svežina.

Pored smanjenja plastike, prilagođavanje ambalaže poboljšava našu održivost u još jednoj ključnoj oblasti – logistici. Zbog manjeg pakovanja, u mogućnosti smo da prevezemo 30% više vekni u okviru jednog putovanja. To znači da nam je sada potrebno manje kamiona za transport naših Maestro vekni hleba širom sveta, smanjujući zagađenost (oko 778 kamiona i 580.737 km ušteđenih godišnje – podaci zasnovani na prognozi prodaje za 2023. godinu).

Jedva čekate da dobijete nova pakovanja? Ne morate dugo da čekate!

Schar Maestro Classic i Schar Maestro Cerale će se naći na policama u Italiji u drugoj polovini 2023. godine, a zatim na ostalim tržištima krajem 2023. i početkom 2024. godine.

Ova uticajna promena našeg najprodavanijeg asortimana deo je većeg cilja da naše pakovanje učinimo održivijim. Prošle godine smo lansirali prvi na svetu hleb bez glutena umotan u sertifikovanu recikliranu ambalažu, u obliku naših Panini rolni. Cilj nam je da smanjimo ukupnu količinu materijala koji koristimo i dajemo prednost papiru koji je ekološki prihvatljiviji u odnosu na plastiku, sa ciljem da se sva ambalaža može reciklirati ili kompostirati.

Imajući ovo na umu, sada analiziramo i testiramo nove materijale koji se mogu reciklirati za Maestro asortiman, sa ciljem da ih primenimo u narednim godinama. Do 2024. želimo da smanjimo upotrebu plastične ambalaže u svim našim proizvodima za četvrtinu, uz zadržavanje istog odličnog ukusa i kvaliteta koji naši kupci očekuju.

U Schar-u želimo da napravimo „zasejavanje boljeg sveta“ i to radimo na razne druge načine. Održiva poljoprivreda je u srcu onoga što radimo, štiteći i promovišući manje useve i biodiverzitet. Pored toga, preduzimamo korake da smanjimo ugljični otisak, prelaskom na solarne izvore i poboljšanjem naše logističke prakse