Schär | glutenfree Products - Schar BIO: Kako pakujemo naše proizvode – i zašto to radimo na taj način

Schar BIO: Kako pakujemo naše proizvode – i zašto to radimo na taj način

Svet Proizvoda Vesti i činjenice

Bilo da se počastite slatkom pauzom, izdašnim jelom od testenine ili ukusnim sendvičem: Schar BIO uvek dolazi bezbedno – i savesno – spakovan.

Reciklirano naspram reciklabilnog

Reciklirani materijali igraju važnu ulogu u ekološki prihvatljivoj ambalaži. Reciklirana plastika, poznata kao „recikliraj“, već je završila svoj prvi životni ciklus. Umesto da se odbaci, koristi se za proizvodnju novih plastičnih proizvoda. Reciklaža na taj način pomaže u smanjenju otpada i štedi važne resurse kao što su voda i energija. Međutim, osim PET-reciklata koji se koristi za proizvodnju novih PET boca, reciklat se ne sme koristiti za pakovanje hrane, jer može sadržati potencijalno opasne ostatke po zdravlje. U Schär BIO umesto toga, biramo materijale koji se mogu reciklirati. Ako se pravilno odlože, mogu se samleti u granulat koji služi kao sirovina za nove proizvode. Korišćenjem materijala koji se mogu reciklirati možemo da obezbedimo da naši proizvodi bezbedno stignu do vas – a vi možete pomoći da naše pakovanje pretvorimo u resurs za buduću upotrebu.

Naše pakovanje

Kartonske kutije (šifra za reciklažu: PAP 21)

Naše kartonske kutije su sertifikovane od strane Forest Stewardship Council (FSC): napravljene su od materijala iz odgovornih izvora, kao što su održivo ili FSC-kontrolisano šumarstvo i reciklirani materijali.

Plastični slojevi (šifra za reciklažu: PP 5)

Naši plastični slojevi (jednoporciona pakovanja, kese za proizvode) napravljeni su od polipropilena koji se može reciklirati, jakog i temperaturno otpornog materijala. Zbog svojih odličnih barijernih svojstava protiv masti i vlage, široko se koristi u ambalaži za hranu.

Plastična folija zaštitne atmosfere (kod za reciklažu: 07-O)

Pošto naši proizvodi ne sadrže konzervanse, nekima od njih je potreban poseban zaštitni sloj kako bi se obezbedilo da duže ostanu sveži. Ovaj plastični sloj se ne može reciklirati i mora se odložiti sa kućnim otpadom. Ponosni smo što možemo da kažemo da već radimo na razvoju bezbedne, ekološki prihvatljive alternative koja se može reciklirati.

Dodatni sloj: zašto ga ponekad nanosimo

Brinemo o životnoj sredini koliko brinemo i o vašem zdravlju. Smanjenje pakovanja je prirodno za nas kao i razvoj organskih proizvoda bez glutena. Budući da takođe želimo da uživate u hranljivim grickalicama kad god ste napolju, neki od naših Schär BIO proizvoda su dodatno upakovani u pakovanjima od jedne porcije: lako i bezbedno za brzi odmor u kancelariji, školi ili parku! Dodavanjem tog dodatnog sloja, delikatne masti koje koristimo u našim bio proizvodima takođe ostaju sveže – i u njima možete uživati duže.

Svaki dan je dan Zemlje

Svi moramo da udružimo snage u zaštiti životne sredine. Schär BIO pakovanje sadrži korisne informacije o tome kako da ga pravilno reciklirate: reciklažu shvatite ozbiljno – vaša podrška zaista čini razliku. Reciklaža se u svakoj zemlji podvija drugačije: odvojite otpad u skladu sa lokalnim smernicama.

Da li još uvek imate pitanja o našem pakovanju? Slobodno kontaktirajte Schär servis za potrošače koji će se rado pobrinuti za vaša pitanja!