Schär | glutenfree Products - Najbolji u bezglutenskom svetu

Najbolji u bezglutenskom svetu

Svet Proizvoda

Tradicija se susreće sa stručnošću: ugodan život bez glutena sa Scharom.

Mi iz Schar-a možemo se s ponosom nazvati najboljim kada je u pitanju bez glutena: Već više od 35 godina posvećeni smo uživanju bez glutena za srećne trenutke u životu. Istražujemo, razvijamo i proizvodimo visokokvalitetne proizvode bez glutena od hranljivih sastojaka, bez glutena, za uravnoteženu ishranu. Naši standardi kvaliteta, koje podržava naš interni istraživački tim, postavljaju merila za ovu industriju. Zdravlje i kvalitet života vidimo kao nerazdvojne. Naši proizvodi i čitav proizvodni lanac su sto posto bez glutena i garantuju puno uživanje i zanimljivu raznolikost. Mi u kompaniji Schar podržavamo vaše individualne prehrambene potrebe najvećim svetskim izborom proizvoda sa markom bez glutena.

Istorija pisanja: Schar je pionir u kvalitetu života bez glutena

Omiljeni evropski bezglutenski brend pokrenut je u maloj apoteci i prodavnici zdrave hrane u Meranu / Merano u Južnom Tirolu. Danas smo mi u Schäru vaš partner za vrhunsku bezglutensku dijetu i način života. Svakog dana u vaše ime ulažemo ogroman napor i posvećenost istraživanju, obrazovanju i drugim uslugama vezanim za celijakiju i osetljivost na gluten / pšenicu. Brend Schär osnovan je 1922. godine. U početku je to bila samo bezglutenska formula za bebe, koju je proizveo glavni lekar u Inzbruku, dr Anton Schär. Kada je Ulrich Ladurner preuzeo apoteku i prodavnicu zdrave hrane svojih roditelja sa 23 godine, mušterije su se već zanimale za proizvode bez glutena. Uveo ih je u asortiman proizvoda i konačno preuzeo čitav brend 1979. godine. Verovao je u potencijal proizvoda, jer je kroz razgovore sa kupcima shvatio da ne postoji skroz pogodna hrana za ljude sa celijakijom. Od tada se specijalizovao za isporuku hrane bez glutena, na kraju lansirajući na tržište liniju bezglutenskih proizvoda Schär, 1981. godine.

„Tema proizvoda bez glutena fascinirala me je od samog početka. Kada sam 1981. godine zvanično registrovao kompaniju, nisam ni slutio kako će se razvijati tema celijakije. Pretpostavio sam da je to tržišno mesto. Odlučujući faktor za mene nikada nije bilo koliko je velika bila tržište, već koliko su jake potrebe ljudi i šta mogu učiniti za njihove potrebe. Ovo temeljno verovanje postoji i danas i osnova je za davanje svakog najboljeg od nas svakog dana “
Ulrich Ladurner, Predsedavajući

Hrana bez glutena revolucionirala je tržište

Pre 35 godina, stopa dijagnoze celijakije bila je relativno niska. Tema netolerancije polako je postajala vruća tema. Interesovanje i potreba za razvijanjem recepata bez glutena porasli su proporcionalno ovom razvoju.

Procenjuje se da od celijakije oboleli 1 na svakih 100 ljudi. Do danas se konzumiranje hrane bez glutena smatra jedinim načinom suočavanja sa ovom bolesti. Ranije se dijeta bez glutena temeljila na jednostavnim receptima bez glutena, napravljenim od pirinča, kukuruza i krompira. Schar je na police postepeno uveo proizvode bez glutena, uključujući niz keksa i brašna bez glutena.

Ovo je bila vrsta revolucije za one koji su pogođeni i oni su postepeno ponovo otkrivali svoj kvalitet života. Konačno, neko je ponudio odgovarajuće rešenje: proizvodi bez glutena koji su zadovoljavali njihove potrebe prema nutricionističkoj nauci. Schar i danas nudi verzije popularne konvencionalne hrane bez glutena. Ovim se vrlo približavaju po ukusu, mirisu, izgledu i konzistenciji i besprekorno se uklapaju u današnji način života. Ovi proizvodi uključuju zdravu, praktičnu hranu bez glutena.

Interni istraživački bezglutenski tim za poboljšani kvalitet i obrazovanje

Od početka je bilo jasno da samo najbolji kvalitet garantuje pravi ukus i sigurnost. To zauzvrat poboljšava kvalitet života i olakšava pridržavanje dijete bez glutena. Zbog toga se mi u kompaniji Schar trudimo da ponudimo najbolji mogući kvalitet i poboljšavamo ga svakodnevno. Od samog početka postojalo je posebno odeljenje posebno za razvoj proizvoda. U početku je ambiciozni pekar bio odgovoran za proširenje i usavršavanje asortimana. Kasnije su ovaj posao obavljali prehrambeni tehnolozi. U kompaniji Schar uvek smo se oslanjali na blisku saradnju sa nutricionistima, lekarima i udruženjima celijakije.

Sve veća stručnost i potražnja na evropskom tržištu doveli su do toga da je Schar 2003. otvorio sopstvenu istraživačku laboratoriju u Trstu. Redovno se saziva naučni odbor, koji uključuje međunarodne stručnjake: lekari, gastroenterolozi i nutricionisti ispituju celijakiju i gluten / pšenicu osetljivost iz holističke perspektive. Oni se međusobno savetuju i informišu o promenama u simptomima i dijagnostičkim tehnikama sa dugoročnim ciljem smanjenja broja neprijavljenih slučajeva celijakije. Na predavanjima i u specijalističkim časopisima stručnjaci raspravljaju o nalazima i doprinose sveobuhvatnom proširenju znanja o životu bez glutena za sve koji dođu u kontakt sa temom celijakije, npr. porodični lekari, nutricionisti i mnoge druge profesionalne grupe.