Schär | glutenfree Products - Svež vs. smrznuti bezglutenski hleb

Svež vs. smrznuti bezglutenski hleb

Svet Proizvoda Nekategorizirano

Otkrijte glavne razlike između svežeg i smrznutog bezglutenskog hleba.

Šta uzmete ujutro kad trebate brzi zalogaj ili popodne kad želite napraviti sendvič? Hleb je osnovna namirnica mnogih dijeta, uključujući i bezglutensku ishranu. Međutim, kad je reč o bezglutenskom hlebu, pšenično brašno mora se zameniti bezglutenskim alternativama poput bademovog brašna, pirinčanog brašna i heljdinog brašna – čak i brašnima napravljenim od pseudocereala poput kinoe.

Problem s bezglutenskim hlebom je što nema istu strukturu kao tradicionalni pšenični hleb, pa ne traje tako dugo na polici. Mnogi proizvođači bezglutenske hrane rešavaju ovaj problem tako što prodaju svoj hleb smrznut. Smrznuti bezglutenski hleb je u redu, ali jednostavno ne može nadmašiti ukus i teksturu svežeg hleba. Evo šta trebate znati o svežem i smrznutom bezglutenskom hlebu.

Koliko dugo traje bezglutenski hleb?

Jedna od najčešćih pritužbi ljudi na bezglutenski hleb jest da ne traje koliko i pšenični hleb. Neki brendovi prodaju svoj bezglutenski hleb u vakumskom pakovanju kako bi produžili rok trajanja, ali mnogi brendovi se odlučuju zamrznuti svoj hleb. Bez obzira na način pakovanja, nakon što otvorite pakovanje, imate ograničen broj dana da uživate u proizvodu pre nego što postane suv ili se raspadne.

No, koliko dugo zapravo traje bezglutenski hleb?

Prilikom kupovine bezglutenskog hleba, trebali biste proveriti datum na pakovanju. To je posebno važno za sveži bezglutenski hleb koji se prodaje u tradicionalnim vrećicama za hleb. Kod vakumski zatvorenog hleba, proizvod se može čuvati na sobnoj temperaturi do 6 meseci dok nije otvoren.

Kad je otvoren, malo je verovatno da ćete pronaći bezglutenski hleb koji traje duže od 5 do 7 dana pre nego što postane suv. Ovo se odnosi i na smrznuti hleb nakon što se odmrzne.

Prednosti svežeg bezglutenskog hleba

Ako vas brine rok trajanja vašeg bezglutenskog hleba, možda razmišljate da je zamrznuti rešenje. Na kraju krajeva, možete jednostavno uzeti nekoliko kriški i odmrznuti ih kad budete spremni uživati, a ostatak držati zamrznut koliko god želite. Zamrznuti hleb zadovoljava nekoliko kriterijuma u pogledu praktičnosti, no postoji nešto u vezi svežeg hleba što jednostavno ne možete zanemariti.

  • Evo tri prednosti svežeg bezglutenskog hleba:
  • Tekstura nije narušena zamrzavanjem – i dalje zadržava svoju izvornu konzistenciju.
  • Ima ukus sveže pečenog hleba – što duže hleb stoji u zamrzivaču, to više gubi svoj izvorni ukus.
  • Ne morate brinuti o čekanju da se odmrzne ili o slučajnom kuvanju u mikrotalasnoj pećnici.

Unatoč prednostima svežeg bezglutenskog hleba u smislu ukusa i teksture, brzo može izgubiti te prednosti ako ga pravilno ne čuvate. Ako otvarate vakumski zatvoreno pakpvanje bezglutenskog hleba, kriške koje ne upotrebite možete čuvati svežima tako da ih stavite u vrećicu za zamrzivač i što više izbacite vazduh. Držite vrećicu na pultu do 3 dana ili je stavite u zamrzivač za duži rok trajanja. Za narezani hleb, čuvajte ga tako da je presečenom stranom okrenut prema dole u zatvorenoj kutiji za hleb.

Schär bezglutenski hleb naspram konkurencije

Kada su u pitanju bezglutenski proizvodi, Schär je jedan od najiskusnijih pekara u industriji. Nismo samo usavršili umeće pečenja bez glutena, već je naš bezglutenski hleb dugotrajan pa se može prodavati svež, a ne smrznuti. U Sjedinjenim Američkim Državama, većina Schär bezglutenskog hleba peče se sveže u New Jerseyju i šalje direktno trgovcima. Neki proizvodi pripremljeni u Europskoj Uniji mogu biti poslati smrznuti kako bi se sprečilo kvarenje, ali se prodaju sveži.

Evo nekoliko najpopularnijih Schär vrsta bezglutenskog hleba:

Ako tražite ukusan bezglutenski hleb koji se može jesti svež, razmotrite Schär Gluten Free. Schär ne nudi samo raznolik izbor narezanog hleba i peciva, već imaju i izbor slatkog hleba, hrskavog hleba i još mnogo toga.