NC_Freunde-Guppe-Dinner_WP

Da li vam je upravo dijagnostikovana celijakija? mi vam možemo pomoći!

Sigurni smo da ćete imati mnogo pitanja nakon što vam bude postavljena dijagnoza i započnete dijetu bez glutena. Želimo da vam pomognemo i ovde ćete pronaći sve informacije koje su vam potrebne, od informativnih video zapisa do infografika o kupovini ili putovanju bez glutena, objašnjenja za decu i širok spektar recepata. Dobrodošli u život bez glutena!

Video vodiči za novodijagnostikovane

U infografikama ćete pronaći odgovore na najčešća pitanja!

RS_1

Spisak glutenskih i bezglutenskih proizvoda

Saznajte koje proizvode možete da zadržite u ishrani, koje da zamenite, a na koje da pripazite – mnogo je lakše nego što se na prvi pogled čini!

Preuzmite infografiku
RS_2

Unakrsna kontaminacija glutenom

Unakrsna kontaminacija ili unakrsni kontakt je jedna od glavnih briga kod novodijagnostikovanih pacijenata. Predstavljamo vam sve smernice!

Preuzmite infografiku
RS_3

Jedite bez glutena van kuće

Želimo da vam olakšamo jelo u restoranima ili organizaciju obroka kod kuće sa prijateljima. Uz nekoliko jednostavnih saveta, bićete spremni za kratko vreme!

Preuzmite infografiku
RS_4

Bezbedno putovanje bez glutena

Život bez glutena je kao i svaki drugi! Nudimo nekoliko saveta kako da organizujete svoje sledeće putovanje. Nudimo i vodiče po gradovima i državama.

Preuzmite infografiku

Objašnjavanje bezglutenskog života najmlađima u infografici

RS_5

Šta je gluten i šta mogu da jedem?

Kada deca dobiju dijagnozu, može im biti teško da shvate šta to znači. Pomoći ćemo vam kako da ispričate priču i olakšate im!

Preuzmite infografiku
RS_6

Kako da jedete napolju?

Možemo vam pomoći da bolje razumete kako da se pridržavate dijete bez glutena u školi i menzi, na putovanjima i izlascima, kao i na rođendanima i zabavama sa prijateljima.

Preuzmite infografiku

Slatkiši, slane grickalice, hleb, testenine ili sendviči…. Izbor je na vama! Kuvanje bez glutena nudi iste mogućnosti kao i uvek.