Schär | glutenfree Products - 21 najboljih mesta bez glutena u Rimu

21 najboljih mesta bez glutena u Rimu

Svet Proizvoda Putovanja

Dobrodošli u siguran vodič bez glutena u Rimu!

Ja sam @iinabites, i putovala sam na nedelju dana u Rim, Italija, u maju 2024. Imam osetljivost na gluten devet godina, i mnogo sam putovalla tokom ovih godina. Iskreno, mogu reći da sam se osećaa veoma bezbedno jedući bez glutena u Rimu. Italijani zaista znaju šta znači bez glutena, i stoga, postoji mnogo opcija za pekare, restorane, sladolede i prodavnice prehrambenih proizvoda.

1. Mama Eat, Via di S. Cosimato 7/9, 00153

To je verovatno najbolji restoran bez glutena u Trastevereu. Imaju potpuno drugačiju kuhinju i kuvara za hranu bez glutena, zar to nije neverovatno? Možete dobiti sve na meniju bez glutena. Da – dobro ste pročitali, sve. Postoji mnogo opcija koje možete izabrati: ukusna italijanska predjela kao što su kroketi od krompira i uštipci, testenine, pice i, naravno, deserti, uključujući tiramisu bez glutena. Testenina je domaća sveža testenina (božanska), a naravno da i sami prave testo za picu.

2. Mama Eat Lab, Borgo Pio 28, 00193

Ovaj fantastični mali restoran bez glutena možete pronaći u Pratiju, u blizini Vatikana i bazilike Svetog Petra. Ovaj restoran obavezno stavite na vašu listu stvari koje morate da uradite u Rimu. Ovo je kao sestrinski restoran Mama Eat u Trastevereu. Oba restorana imaju isti neverovatan meni bez glutena, ovaj je samo manji restoran bez sedišta na otvorenom. Ovaj restoran ima samo kuhinju bez glutena, tako da nema redovnog menija osim jelovnika bez glutena. Obećavam da nikada nećete pogoditi da je hrana ovde bez glutena, jednostavno je previše dobra da bi bilo istinito. Probajte njihovu svežu domaću testeninu. Ja sam jela cacio e pepe, i imala sam osećaj da sam u raju.

3. La Soffitta Renevatio, Piazza del Risorgimento 46/a, 00192

Ovaj restoran se nalazi odmah pored Vatikana, tačnije u uglu Piazza del Risorgimento. Imaju redovan meni gde je sve bez glutena, a porcije posebnih dnevnih menija su bile bez glutena kada sam ih posetila. Odmah sam primetila raviole sa filom od spanaća i rikote na posebnom meniju i morala sam da ih probam. Kada biste ikada dobili sveže domaće raviole, ako ne sada? Ravioli su bili super ukusni, sa smeđim puterom i sosom od salvije na vrhu. Čak sam morala ponovo da posetim tamo različitim danima, u nadi da će i opet imati raviole, i jesu. Takođe imaju stolove i na otvorenom.

4. Voglia di pizza gluten-free, Via dei Giubbonari 33, 00186

Pojela sam mnogo pica tokom moje posete Rimu, a najviše mi se svidela u ovom restoranu. Imala je ukusnu i tanku koru, a veličina pice je bila ogromna. Nikada u životu nisam jela tako veliku picu bez glutena. Imaju poseban meni bez glutena, koji ima dugu listu opcija. Postoje opcije za vegetarijance i ljude koji vole belu picu. Ovde možete dobiti tipična italijanska predjela, testenine, picu i razne deserte. Ovaj restoran se nalazi u blizini poznatog trga Campo de’ Fiori.

5. Pasta in Corso, Corso Vittorio Emanuele II 273-275, 00186

Ovaj restoran je savršen za ručak i bežanje od sunca za popodne. Imaju samo stolove unutra, gde možete uživati dok jedete u pogledu na užurbani rimski saobraćaj kroz velike prozore. Imaju posebnu kuhinju za hranu bez glutena; možete videti kako pripremaju hranu dok čekate. Ovo je definitivno restoran sa testeninama, kao što ime govori. Možete probati sve klasike, kao što su pasta karbonara, cacio e pepe i bolonjeze. Takođe imaju mnogo različitih vrsta testenina: špagete, fetučine, makarone, kasareču, njoke i fuzile. Ovo je pravo mesto ako želite da probate razne testenine! Veličine porcija su velike, tako da nećete otići odavde gladni. Probajte i predjela kao što su salata caprese i italijanski bezalkoholni aperitiv Crodino.

6. New Food Experience, Via Germanico 190, 00192

Ovaj 100% restoran bez glutena nalazi se u srcu Pratija, i potiče od istoimene pekare bez glutena, New Food. Ovo je ostvarenje sna jer možete izabrati bilo koji proizvod sa menija, koji uključuje mnoge vegetarijanske, morske i veganske opcije.

7. Pompi Tiramisu, V. della Croce, 88, 00187

Ako želite savršeno i divno iskustvo tiramisua bez glutena, posetite Pompi. Možete da jedete klasični tiramisu i tiramisu sa ukusom jagode bez glutena. Takođe je sjajno što su opcije bez glutena takođe bez laktoze. Tiramisu su pakovani u pojedinačnim pakovanjima tako da ih možete uzeti za kasnije. Oni će doneti one bez glutena sa zadnje strane (normalne su u Vitrinu) i pitati da li želite da imate tamnu čokoladu bez glutena na vrhu. Uživao sam u svom tiramisuu na Piazza di Spagna trgu, gde se nalaze španske stepenice, u blizini Pompija.

8. Risotteria Melotti, Via della Vetrina 12a/b, 00186

Takođe možete uživati u ukusnom rižotu tokom posete Rimu. Ovo je definitivno restoran koji će zadovoljiti vašu želju za rižotom. Kao što i samo ime kaže, restoran je posvećen rižotu. Ovde je sve zasnovano na pirinču: predjela, rižoto (očigledno), deserti, pa čak i pivo. Ceo meni je 100% bez glutena. Ovde imate listu iz snova različitih ukusa rižota i beskrajnu listu deserta.

9. Pizza in Trevi, Via di S. Vincenzo 30/30A, 00187

Ovaj mali restoran je jedno od najprometnijih mesta u Rimu, odmah iza ugla čuvene fontane di Trevi. Dakle, imajte na umu da je restoran prilično zauzet i da ćete možda morati da stanete u red da biste dobili sto. Preporučujem da dođete ovde van redovnog vremena za jelo. Imaju poseban meni bez glutena sa toliko opcija koje možete izabrati. Specijalizovani su za pravljenje pice, pa preporučujem da isprobate njihovu picu bez glutena. Osnova za picu je napravljena od, na primer, brašna od heljde i smeđeg pirinča. Podloga za picu je bila zaista ukusna, malo deblja od neke druge pice koju sam jela tokom svog putovanja.

10. Pantha Rei, Via della Minerva 19, 00186

„Dobrodošli! Da li imate neke alergije?“ „Da, na dijeti bez glutena sam.“ “Došli ste u pravi restoran.” Ovo je bio prvi razgovor koji sam vodila kada sam došla ovde. Osoblje je izuzetno ljupko (pa, svo osoblje u restoranima u Rimu je bilo neverovatno!). Konobarica mi je predstavila njihov meni i objasnila kako se sve može napraviti bez glutena (-1 jelo, ako se dobro sećam, bili su ravioli). Ovde imaju ukusnu svežu domaću testeninu. Odabrala sam vegetarijansku karbonaru, koja je bila ukusna. Naravno, imaju i pice i predjela u italijanskom stilu kao što su bruskete i cveće od tikvica. Jedan od ljudi koji su stigli u restoran rekao je da morao da se vrati u Rim samo zbog ovog restorana. Potpuno razumem zašto 🙂 Ovaj restoran je odmah pored Panteona u malom prolazu, koji možda nećete naći na prvi pogled. Molim vas pazite da ga ne prođete.

11. Mercato Hostaria Roma, Campo de’ Fiori 53, 00186

Ako želite da gledate živopisnu pijacu pored sebe dok uživate u ukusnoj hrani bez glutena, ovo je mesto za posetu. Restoran se nalazi u uglu popularnog Campo de’ Fiori. Takođe imaju meni bez glutena i promeniće vaš podmetač, pribor za jelo i čaše u različite boje kako bi zaposlenima ukazali da ne smete gluten. Ja sam poručila klasičnu picu Margheritu sa italijanskim bezalkoholnim aperitivom Crodino. Pica je bila ukusna. Osnova za picu je bila veoma slična pici koju sam jela u Pizza in Trevi. Oba imaju sličan ukus i teksturu. Samo mesto je veoma udobno i lepo je svratiti. Takođe ovde možete probati domaću testeninu, predjela u italijanskom stilu (kao što su brusketi sa buratom i bosiljkoom) i mnoge italijanske deserte.

12. Fiocco di Neve, Via del Pantheon 51, 00186

Najbolji sladoled bez glutena u Rimu, po mom mišljenju. Sve je bez glutena, uključujući kornete i hrskave vafle koje stavljaju na gelato. Čak imaju i natpise u radnji koji ukazuju da su svi ukusi i korneti bez glutena. Ne postoji rizik od kontaminacije. Sam gelato je bio najkremastiji koji sam ikad probala. Probala sam od pistaća i limuna. Bili su apsolutno ukusni i najbolji u gradu! Prodavnica se nalazi kod Panteona, tako da ćete je lako pronaći.

13. Gelateria Fata Morgana, 7 locations around Rome

Ova prodavnica sladoleda može se naći na više različitih lokacija širom Rima. Ovo je vaš idealan gelato ako vam je potreban i sladoled bez mlečnih proizvoda pored opcija bez glutena. Takođe su naznačili sve uobičajene alergije, kao što su jaja i orasi, u kartama za sladoled, gde vidite ukus svakog sladoleda. Takođe su poznati po svojim netipičnim ukusima sladoleda, tako da ovo mesto vredi posetiti ako želite nešto drugačije. Ja sam probala matchu i bosiljak-limun u kornetu bez glutena. Bili su previše dobri, njam!

14. GROM, 9 locations around Rome

GROM prodavnice sladoleda možete pronaći na 10 različitih lokacija u Rimu. Stoga, ne morate da brinete o pronalaženju sladoleda bez glutena u Rimu. GROM je takođe jedna od prodavnica sladoleda koje su potpuno bez glutena. Svi ukusi sladoleda i korneti. Možete čak i da svoj kornet umočite u čokoladu i prelite mlevenim bademima. Možete odabrati svoj gelato sa mnogo različitih veličina korneta, od sitnih do izdašnih korneta. GROM gelato mi je bio ukusan i poznat, jer sam ranije bila u drugim italijanskim gradovima.

15. Pandali, Via di Torre Argentina 3, 00186

Još jedna 100% pekara bez glutena u Rimu. Ne mogu da verujem koliko pekara bez glutena imaju ovde. Ovde ćete se osećati kao u raju! Pandali se nalazi odmah pored Panteona, tako da je odlična opcija da sa sobom izaberete neke poslastice odavde i uživate u njima dok se divite lepoti masivnog Panteona. Imaćete beskrajne opcije od pice, fokače, krofni, testenina, kalzona, drugih peciva i još mnogo toga. Takođe imaju prostora unutra ako želite da uživate u njihovim poslasticama tamo.

16. La Pasticciera, Via Varese 43, 00185

Ova pekara bez glutena je dragulj bez glutena u blizini centralne železničke stanice u Rimu. Udaljena je od stanice samo 5 minuta hoda. Pekara je mala, ali ima neke fantastične poslastice bez glutena za poneti. Nema prostora za sedenje. Pronaći ćete italijanske kroasane, rolnice sa kobasicama, lepinje sa cimetom, kolače, kriške pice, kanoli sa punjenjem od rikote i još mnogo toga. Trebalo bi bar da probate kroasan ovde. Oni su božanski! Možete ih dobiti obične ili sa džemom ili čokoladnim punjenjem.

17. A gogo gluten-free, Viale Giulio Cesare 66/68, 00192

Ovo je mesto za posetu za doručak ili laganu užinu uz popodnevni espreso. Ovo nije potpuno 100% kafe bez glutena jer imaju na raspolaganju neke obične kroasane. Međutim, kroasani su u drugoj vitrini, potpuno odvojeni od bezglutenskih poslastica, kojih ima više. Ovde čak možete dobiti punjene sendviče bez glutena! Dobro ste čuli! Kafe se nalazi pored Vatikana, tačnije, pored stanice metroa Ottaviano.

18. Le altre Marino del mulino, Via di Porta Cavalleggeri 151/153, 00165

Ovde možete pronaći najbolji, najljuštiji i najmekši italijanski kroasan bez glutena, po mom mišljenju. Cornetto je kroasan u italijanskom stilu i nešto što morate probati tokom posete Rimu. Postoje obični Cornettos punjeni ukusom čokolade, vanile i pistacija. Deešava se da nemaju sve ukuse na raspolaganju jer tokom dana mogu ostati bez nekih ukusa. Međutim, svi su neverovatno ukusni (samo sada sanjam o njima). Naći ćete gomilu drugih peciva bez glutena, slatkih i slanih. Savršeno mesto za doručak, popodnevni espreso ili nešto u pokretu. Nalazi se na 5 minuta hoda od bazilike Svetog Petra.

19. New Food gluten-free, P.za S. Vincenzo Pallotti 208, 00186

Mala i ljupka pekara potpuno bez glutena u blizini Trasteverea duž reke Tibar, na Ponte Sisto. Ne dozvolite da vas veličina pekare zbuni jer imaju previše izbora. Postoje i slatke i slane opcije kao što su italijanski maritozi i pica. Imajte na umu da nemaju prostor za sedenje u pekari, pa je to više kao pekara za pecivo za poneti. Nije mi smetalo jer se nalazite odmah pored Ponte Sisto, gde možete uživati u svojim poslasticama i prelepom pogledu na reku Tibar. Probala sam mini bigne punjene kremom od limuna, nešto kao princes krofne u italijanskom stilu. Izabrala sam ih jer su mi to preporučili, i bilo je divno.

20. Celiachiamo Lab, Via Trionfale 15, 00195 + other locations

Ozbiljno, ovo je obavezno na vašoj listi obaveza. Raj bez glutena na sve načine. Unutra ćete pronaći veliku prodavnicu bez glutena i pekaru. Odakle uopšte početi? Sama pekara je apsolutno neverovatna. ima mnogo izbora: slatka peciva, pica (seku parče koje želite), kroasani punjeni sraznim ukusima, čabata, svež hleb, kroketi od krompira i još mnogo svžih pečenih proizvoda, koje takođe pakuju za poneti.

Prodavnica prehrambenih proizvoda ima sve što ste ikada sanjali bez glutena. Pronaći ćete kolačiće, brašno (sve vrste), sveže testenine, hleb, testenine (sve vrste), smrznute proizvode kao što su pica, sladoled, kolači i testenine kao što su lazanje. Tu je i ogroman asortiman proizvoda mog omiljenog brenda, Schar. Sve od kolačića do smrznutih tortelina. Ovo je takođe lepa prilika da probate neke nove Schar proizvode koji možda (još) nisu u asortimanu vaše zemlje. Najbliža Celiachimo Lab u centru grada Rima nalazi se odmah pored Vatikana i zove se Prati. Najbliža stanica metroa je Ottaviano; odatle je udaljena samo nekoliko blokova.

21. Mc Donald’s, various locations around Rome

Šta bi Italija bila bez bezglutenskih opcija u McDonald’su? Da, dobro ste čuli. Italija takođe ima opcije bez glutena za nas na dijeti bez glutena. Možete da jedete pomfrit (pržen u različitim kotlovima od druge hrane osim pomfrita), hamburger i dupli čizburger sa Scharovom ukusnom lepinjom za hamburger. Hamburger je u plastičnoj ambalaži i u kutiji koja ga čini 100% bez glutena i nema opasnosti od kontaminacije. Super!

Grocery stores

U Rimu postoji mnogo različitih lanaca prodavnica u kojima ćete pronaći proizvode bez glutena. Veći supermarketi kao što je Coop in Trastevere imaju veći asortiman proizvoda bez glutena i sjajne natpise koji lociraju sve proizvode bez glutena u istom prolazu sa tekstom „senza glutine“. U centru grada, supermarketi će biti manji, gde ćete moći da pronađete manje proizvoda bez glutena, ali i dalje neke osnovne stvari poput hleba i keksa. Najbolje mesto za kupovinu suvenira bez glutena za sebe ili proizvode koje ćete koristiti tokom svog boravka u Rimu je Celiachiamo lab. Međutim, Schar proizvode ćete naći širom Rima. Kako je rečeno, veći supermarketi malo udaljeniji od centra grada imaće bolji izbor proizvoda. Trebalo bi da se uputite u ove supermarkete ako želite da izaberete proizvode iz šireg asortimana. U Rimu možete pronaći Scharove proizvode u ovim supermarketima: Supermercato, Conad, Coop, Carrefour Express Supermarket, i naravno Celiachiamo Lab.

Dobro je znati!

Mnogi restorani će promeniti podmetač, pribor za jelo i čaše na vašem stolu u drugu boju kako bi ukazali osoblju da jedete hranu bez glutena. Obično takođe obeleže jelo bez glutena tanjirom različite boje i stave malu zastavicu na vrhu hrane, mislim da je ovo neverovatno, i nisam morala da pogađam da li sam dobila pravo jelo jer su sva jela u Italiji bila previše dobra da bi bila istinita. Rim je raj bez glutena!

Takođe ćete naći hranu bez glutena u drugim restoranima koji nisu specijalizovani za dijete bez glutena. Međutim, oni najverovatnije neće imati svežu domaću testeninu i picu; umesto toga, koristiće gotovu testeninu (špagete i penne) i podlogu za pice bez glutena.

Ovo su svi moji saveti iz Rima za sada. Nadam se da ćete u ovom vodiču pronaći inspiraciju za putovanje i uživati u neverovatnoj i ukusnoj italijanskoj hrani bez glutena! Buon Appetito!