Schär | glutenfree Products - Kako da isplanirate  bezglutensko putovanje

Kako da isplanirate bezglutensko putovanje

Svet Proizvoda Putovanja

Otkrijte sve tajne uspešnog planiranja bezglutenskog putovanja – bez stresa!

Viktorija: 27 godina, devojka sa celijakijom koja živi život let po let.

Da li već maštate o vašem narednom putovanju? Pratite sledeće korake kako biste osigurali savršen bezglutenski odmor, bez stresa!

Podsetnik za putovanje

Putujem širom sveta ceo svoj život (otkad sam imala manje od godinu dana!), ali poslednjih sedam godina, kako sam otkrila da imam celijakiju, moje planiranje putovanja se malo promenilo. Naravno da celijakija (ili intolerancija na gluten) utiče na to kako se pripremiti za odmor, od prtljaga do destinacije.

Tokom godina napravila sam ultimativni bezglutenski podsetnik kako bih najbolje isplanirala svoje putovanje!

  • PLANIRANJE LETA: u slučaju da putujete na neku jako udaljenu destinaciju, unapred rezervišite vaš obrok bez glutena.
  •  PRTLJAG: spakujte neke bezglutenske grickalice i u ručni prtljag ali i u predati prtljag.
  • HOTELSKA USLUGA: kada rezervišete smeštaj, unapred se raspitajte da li imaju opciju bezglutenskog jelovnika (od doručka do večere)
  • PRONAĐITE LOKALNA MESTA: istražite sve bezglutenske opcije koje nudi vaša destinacija, posebno ona mesta koja nude tradicionalnu hranu prilagođenu osobama koje imaju celijakiju ili intoleranciju na gluten.

O samom polasku

Kod putovanja na daleke destinacije, uobičajeno je da ćete prilikom leta imati neke obroke. U tom slučaju, važno je znati da mnoge avio kompanije nude besplatne bezglutenske opcije ukoliko zatražite. Sve šta treba da uradite je da zatražite “posebne obroke” ili tokom rezervisanja leta ili prilikom elektronskog prijavljivanja (najmanje 24 do 48 sati ranije). Svaka kompanija ima svoju politiku, zato preporučujem da posetite sajt avio prevoznika kojim letite i saznate kako da sebi obezbedite bezglutenski obrok prilikom leta.

Vreme je za pakovanje

Bez obzira na to koliko dug će vaš let biti, pobrinite se da imate neke dodatne grickalice u vašem koferu! Uvek putujem na sigurno, što znači da obično pakujem neke dodatne grickalice, kako u predatom prtljagu, tako i u ručnom prtljagu. Na taj način mogu da uživam u nekim od mojih omiljenih grickalica tokom leta i da imam dodatne na svom odredištu, u slučaju da je tamo teško pronaći neke bezbedne opcije bez glutena.

Usluga sa 5 zvezdica

Ako planirate da odsednete u hotelu tokom odmora, unapred zatražite bezglutenske opcije za vaše obroke. Za uslugu noćenja sa doručkom (koja je najčešća) uglavnom ćete dobiti neke proizvode bez glutena na zahtev. Uvek je dobro da unapred proverite hotelsku službu za korisnike i unapred isplanirate obroke.

Možete da pogledate Schär-ov odeljak „Putovanja“ za najbolje ocenjena mesta za boravak bez glutena na vašem odredištu.

Budi lokalac

Svaki put kada posećujem novo mesto, uvek me zanimaju njihova tradicionalna hrana i lokalna mesta! Iako biti celijakičar ne olakšava stvari, tu je Schär-ov odeljak „Jedite“ gde možete pronaći najbolje restorane koji takođe nude i lokalnu hranu bez glutena na vašoj destinaciji.