Schär | glutenfree Products - Kiselo testo – ukus bezglutenskog hleba

Kiselo testo – ukus bezglutenskog hleba

Svet Proizvoda Sastojci i još mnogo toga

Tajna našeg ukusnog hleba bez glutena leži u kiselom testu – i vremenu koje je potrebno da se digne.

Hleb je život! Šta može biti ukusnije od grickanja sveže pečene, mirisne kriške hleba? Svako bi voleo da bude u mogućnosti da zaista uživa u dobrom hlebu – posebno oni koji imaju celijakiju. Ali bez elastičnih svojstava lepljivog proteinskog glutena, pečenje hleba je pravi izazov. Nudimo ukusan bezglutenski hleb sa pravom aromom kiselog testa za doživljaj ukusa koji ne možete dobiti bilo gde!

 

Dobar hleb ne zahteva dodavanje aditiva!

Tajna našeg hleba bez glutena temelji se na tradicionalnom pečenju, posebnim receptima i upotrebi prirodnih, pažljivo odabranih vrhunskih sastojaka. Naši sastojci dobijaju se od ugovornih farmera. Nama u Schar-u to omogućava da budno pratimo celokupni proces proizvodnje i garantujemo apsolutnu sigurnost. U našem hlebu bez glutena nećete naći konzervanse, pojačivače ukusa ili boje. Ono što ćete pronaći su originalne kisele kaše i visokokvalitetne žitarice bez glutena. Time se postavlja temelj za hleb bez glutena koji ne samo da ima odličan ukus, već je i bogat hranljivim sastojcima.

Zvezda našeg hleba je naše domaće, prirodno kiselo testo bez glutena. Ono ispunjava nekoliko svrha. Ne samo da pruža posebno prijatan ukus; njegova fantastična svojstva pečenja takođe olakšavaju potpuno uklanjanje konzervansa. Iako bi upotreba konzervansa produžila rok trajanja i poboljšala izgled i ukus, sumnja se da izazivaju reakcije, uključujući glavobolju, dijareju i mučninu, posebno kod osetljivih ljudi i male dece. Iz tog razloga smo uvek odbijali da ih koristimo.

 

Sve je u hlebu – majstorski napravljena varijanta bez glutena

 

Raznolikost je začin života – i hleba! A još je bolji ukus ako je vaš hleb – beli ili braon, hrskav i mekan – proizvod majstorske izrade. Od tradicionalnog nemačkog Landbrot rustičnog hleba do hrskave Ciabatte, hrskavih Körnerstange štapića od celog zrna, Mehrkornbrötchen peciva od raznivrsnih žitarica i mirisnih peciva Kaisersemmel, do našeg čudesno mekanog Master Baker’s isečenog hleba i širokog izbora međunarodnih sorti hleba, nudimo popularne tradicionalne specijalitete za sve one koji koriste prirodni bezglutenski hleb.

Skoro 40 godina, naši Schar Master pekari posvetili su se umetnosti pečenja bez glutena i naučili svoju profesiju od nule. Iza ove umetnosti stoje godine istraživanja i inovacija, kao i strast i posvećenost da se život učini lakšim i ugodnijim  ljudima kojima nije dozvoljeno da konzumiraju gluten. I poslednje, ali ne najmanje bitno, u našim konstantno unapređenim receptima i novim proizvodima koriste se prvoklasni sastojci bez glutena.

 

Kiselo testo čini da naš hleb daje dobar osećaj

Kiselo testo je jedan od najboljih izuma prirode. Ova ukusna baza za hleb nastaje tokom prirodne fermentacije mešavine brašna i vode. Tradicionalno se pravi od raži, jer bi inače raženi hleb ostao ravan i tvrd. Isto se dešava i kod pečenja sa brašnom bez glutena. Da bismo to sprečili, koristimo kiselo testo (naravno bez glutena) napravljeno po tradicionalnom, potpuno prirodnom receptu, u kom se kvasac razmnožava čak i nakon pečenja.

 

Prednosti kiselog testa bez glutena:

  • Za vreme mirovanja na sobnoj temperaturi, mlečne kiseline i kvasac prirodno se razvijaju u kiselom testu, omogućavajući pečenje testa. Rezultat je ukusni hleb sa vlažnom sredinom i hrskavom korom.
  • Kiselo mleko osigurava veći stepen kiselosti u hlebu. Što je veća kiselost, niža je pH vrednost. Kaže se da kiselina hlebu daje njegov ukus, a pH ga peče. U zavisnosti od vrste, bakterije mlečne kiseline sadržane u kiselom testu štite hleb od buđi i povećavaju mu rok trajanja.
  • Zbog svojih prirodnih svojstava korišćenje kiselog testa smanjuje i upotrebu kvasca. Stoga više kiselog testa znači i manju potrebu za kvascem.
  • Bakterije mlečne kiseline sadržane u kiselom testu razgrađuju složene ugljene hidrate na lako svarljive komponente i olakšavaju mineralima i elementima u tragovima ljudskom organizmu da ih procesuje. To je razlog zašto mi volimo da svoj hleb nazivamo „hleb koji daje dobar osećaj“.

 

Šta je još u njemu? Pogledajte našu listu sastojaka

Vrednost svih sastojaka u vekni hleba je vreme! Nisu to znali samo naši Majstori Pekari; možete da osetite razliku prilično jasno. Vaš digestivni sistem će takođe biti srećniji od lako svarljivog hleba čije je testo imalo dovoljno vremena da odstoji i naraste. Sveža izvorska voda, pirinač i kukuruz glavna su osnova za naš hleb. Zatim se dodaju visokokvalitetni sastojci kao što su proso, kinoa, sirak, heljda i kestenovo brašno.

Sve je u mešavini: pravi spoj žitarica i zrna na kraju daje hlebu nepogrešiv ukus. Neki od naših hlebova su divno hrskavi, drugi baršunasto mekani – ali svi imaju jedinstven ukus i lako su svarljivi. Šargarepe su odličan dodatak svakom hlebu: prirodno su punog ukusa i daju hlebu željeni ukus. Takođe su bogati različitim važnim hranljivim materijama, polinezasićenim masnim kiselinama i vlaknima. So upotrebljavamo štedljivo kao nosač ukusa, jer je ovde manje – više.

I – poslednje, ali ne najmanje bitno – kiselo testo je naravno naš super sastojak! Uz pomoć svih ovih ukusnih, visokokvalitetnih sastojaka, testo za hleb se polako i temeljno meša. Zatim ostavljamo da se dugo odmara i na kraju pečemo hleb vrlo polako. Testo tako razvija punu aromu i razvija – apsolutno bez glutena – elastičnost kao kod klasičnog hleba!

 

Uživajte u svakom parčetu – naše Master pekarske kolekcije

 

Naš Master Baker’s isečeni hleb poseban je favorit u okviru širokog izbora hleba. Velike kriške su neverovatno meke i naravno ne sadrže apsolutno nikakve očvrsnute masti i konzervanse. Prava prednost ove inovativne generacije sečenog hleba je da ima ukus kao da je sveže izvađen iz rerne! Asortiman Master Baker’s naravno takođe koristi visokokvalitetne sastojke koji se mogu pratiti. Osnovni recept za naš Master Baker’s Classic koristi proso i kinou. Bogat vrednim vlaknima i oplemenjen lanenim semenkama, suncokretovim semenkama, sojinim mekinjama i sojinim pahuljicama, naš Master Baker’s Multigrain takođe ima mnogo više ukusa. Naš Vital Master Baker nudi ukusno iskustvo za one koji vole svoj hleb tamniji i rustičniji. Sve što trebate sada da uradite je da ih probate!