Smernice za našu zajednicu

Nastojimo da stvorimo inkluzivnu, angažovanu i konstruktivnu zajednicu putem naših Facebook i Instagram stranica.
Pozdravljamo povratne informacije, nove ideje i živu interakciju koja će nam pomoći da ovekovečimo koncept inkluzivnosti.

Međutim, zadržavamo pravo da uklonimo sve objave vulgarne, uvredljive, diskriminatorne, promotivne ili neprikladne prirode.​
Ispod možete pronaći neka od pravila kojih se svi pridržavamo, kako bismo osigurali da je Scharova zajednica bezbedna za sve.

 

Budite ljubazni i učtivi

Svi smo zajedno u tome da stvorimo prijatno okruženje i dobrodošlicu. Odnosite se prema svima sa poštovanjem. Zdrave debate su prirodne, ali zahtevaju ljubaznost i otvorenost.

Bez govora mržnje ili maltretiranja

Pobrinite se da se svi osećaju bezbedno. Maltretiranje bilo koje vrste nije dozvoljeno, a ponižavajući komentari o stvarima kao što su rasa, religija, kultura, seksualna orijentacija, pol ili identitet neće se tolerisati.

Bez promocija ili neželjenog sadržaja

Samopromocija, neželjene poruke i nerelevantni linkovi nisu dozvoljeni

Poštuj svačiju privatnost

Biti deo ove zajednice zahteva međusobno poverenje. Autentične, ekspresivne diskusije čine zajednice sjajnim, ali neke informacije koje korisnici imaju takođe mogu biti osetljive i privatne. Ne delite detalje za koje mislite da bi mogli biti privatni/osetljivi, niti bilo kakve lične podatke (kao što su brojevi telefona, puna imena, adrese e-pošte) u javnom onlajn prostoru.

 

Korisnici su u potpunosti odgovorni za sadržaj i komentare koje dele na Scharovim kanalima društvenih medija, a Schar zadržava pravo da ukloni bilo koji sadržaj koji je u suprotnosti sa gore navedenim pravilima. Korisnicima koji više puta krše ove smernice može biti zabranjen pristup stranici.

Naš glavni cilj je da stvorimo bezbednu i inkluzivnu zajednicu u kojoj ljudi mogu da dele svoje misli i iskustva za dobrobit svih.