Schär | glutenfree Products - Moja novogodišnja odluka je – živeti zdravije!

Moja novogodišnja odluka je – živeti zdravije!

Svet Proizvoda Živeti bez glutena

Dobri planovi za bezglutensku Novu godinu.

U Novoj godini, svi jedni drugima želimo sve najbolje. Zima je doba čistog ugađanja samom sebi: bezglutenski kolači, pečenje i ruska salata prate nas kroz praznično veselje. Jeste li planirali da se vratite zdravijoj bezglutenskoj ishrani početkom godine? Stižemo vam u pomoć!

Jedan od načina da počnete sa zdravijom ishranom, a da ne eliminišete užitak, je bezglutensko čišćenje organizma. To će vam vratiti organizam na pravi put. Čitajte dalje, jer donosimo još mnogo saveta koje je lako pratiti u praksi.

Naučite da volite hranu koja ne sadrži gluten


Budite pametni: umesto žaljenja za time što ste se najeli poslastica koje sadrže gluten, probajte se fokusirati na ono što možete bezbrižno jestiIznenadili biste se koliko hrane prirodno ne sadrži gluten. U našem asortimanu i među receptima ćete pronaći sjajne primere. Ako ipak zalutate u zabranjenu hranu, držite se zelene strane. U svakom slučaju, budite strpljivi i vremenom ćete zavoleti uzbudljiv, bezglutenski način života.

Zaliha hrane u kuhinji

Nova godina je pravo vreme da rasčistite stvari. Pregledajte svu hranu i rešite se svega čemu je prošao rok trajanja. Iako mnoga bezglutenska hrana ima nešto duži rok trajanja, držite na oku sve čemu se bliži istek roka. Takvi proizvodi mogu izgubiti svoju nutritivnu vrednost. Nakon ovakvog pospremanja, razmišljaćete organizovanije (barem što se tiče hrane) i biti više motivisani.

Više raznovrsnosti na tanjiru

Tokom hladnih meseci često ne konzumiramo dovoljno vitamina i minerala. Nedostatak vitamina se može otkriti lekarskim pregledom, tačnije testiranjem krvi. Nedostatak vitamina uzrokuje osećaj slabosti i nedostatka energije, a takođe nas čini podložnim sekundarnim bolestima. Oni koji se drže raznovrsne ishrane, u skladu s bezglutenskom piramidom pravilne ishrane, i svakodnevno jedu voće i povrće koje prirodno ne sadrži gluten žive zdravije i unose sve vitamine i minerale koji su im potrebni!

Isprobajte nove recepte

Čovek je biće navike, pogotovo kad se radi o hrani. Ako vam kuvanje nije strast, ješćete stalno istu hranu umesto isprobavanja novih stvari. Razbijte ovu rutinu i isprobajte novi recept jednom nedeljno ili barem jednom mesečno. Pronađite inspiraciju i odaberite recept iz naše kolekcije recepata. Čak i ako vam novi sastojci i njihova priprema na prvu predstavljaju izazov, nakon nekog vremena ćete primetiti da što više recepata isprobate, kuvanje će vam predstavljati sve veće zadovoljstvo.

Izađite na svež vazduh

Imali celijakiju ili ne – vežbanje stimuliše  metabolizam pa vam generalno čini dobro. Probajte! Čak i kratka šetnja na svežem zimskom vazduhu ima pozitivan uticaj na telo i dušu, a potstiče i dobro raspoloženje u ovom zimskom sivilu.

  • Hodanje
  • Trčanje ili
  • Plivanje

su idealne aktivnosti tokom ovog tamnog i hladnog godišnjeg doba.

Proširite svoj krug prijatelja

Jeste li razmišljali o tome da organizujete sopstvenu grupu za samopomoć? Naravno, ne morate je tako zvati. To jednostavno može biti redovno okupljanje sa drugima koji isto žive bez glutenaDeljenje hrane i iskustva je odlična zabava i niko se neće osećati samim! Teme mogu biti raznovrsne: kuvanje, pečenje, doživljaji s bezglutenskih putovanja, poređenje destinacija, preporuke za knjige pa čak i kozmetički saveti. Kad god se nađete, doći ćete kući sa gomilom ideja, a možda čak i novim prijateljima.