Dim Sum (Kineske knedle)

Dim Sum (Kineske knedle)

Svet Proizvoda Meso

Pregled

Sastojci

Testo:

300 g

Schär Mix It Farina

50g

šećera

1/2 kašikep

Morske soli

200 ml

Vruće vode

50 ml

Ulja uljane recipe

Punjenje:

500 g

Mlevenog svinjskog mesa

140 g

Klica bambusa

50 g

Klica mahunarki

25 g

Mun sušenih pečurki

1/2 vezicef

Vlašca ili mloadog luka

1/2 vezicef

đumbira

2 kašike

Soja sosa

2 kašike

Pirinčanog ulja

1 kašika

Schär Mix It Farina

Mlevenog crnog bibera

peršun

Priprema

  • Pripremite punjenje. Mun pečurke prelijte kipućom vodom 15 minuta, a zatim ocedite. Iseckajte ih zajedno sa peršunom, đumbirom i vlašcem. U drugu posudu stavite meso, klice bambusa, klice pasulja, pečurke sušene Mun, soja sos i brašno.
  • Stavite seckani peršun, vlašac i pečurke u posudu sa svim ostalim sastojcima za punjenje. Temeljno promešajte i začinite crnim biberom. Odložite u frižider 30 minuta da se meso marinira.
  • Pripremite testo. U činiji kombinujte brašno, so i šećer. Dodajte toplu vodu i temeljno mešajte. Zamesite testo rukama dok ne postane glatko. Ako je pretvrdo, dodajte još malo vode. Gotovo testo treba da bude prilično mekano i elastično.
  • Pospite brašno po površini peciva. Otrgnite komad testa i rukama formirajte malu kuglu, a zatim je pažljivo razvaljajte u vrlo tanko testo, prečnika oko 9-10 cm. Takođe možete da razvaljate celo testo i pomoću čaše isečete krugove. Premažite svaki disk uljem odozgo.
  • Na svaki krug stavite 3/4 kašike punjenja. Umotajte u testo i tako formirajte kesice. Isti postupak se primenjuje i na ostalo testo.
  • Gotov Dim Sum stavite u bambusovu korpu na pari sa papirom za pečenje obloženim brašnom. Stavite celu posudu iznad ključale vode. Kuvajte otprilike 20 minuta. Posle tog vremena proverite da li su knedle gotove.
  • Dim Sum se može poslužiti uz ljuti sos.